Näringsliv

Vill du etablera företag i Sunne kommun? Har du idéer och vill starta eget? Driver du företag, vill utvecklas eller ha råd inför en investering? Välkommen med frågor om näringsliv och företagande - vi hjälper dig.

Sunne - en bra plats att driva företag på

Sunne är fyllt av exempel på företag som startats av visionärer som sett möjligheter istället för hinder. Sunne är en kommun i utveckling, nya företag etablerar sig här och både näringsliv och samhällsliv utvecklas vidare. 
Läs mer om "Sunne har bästa företagsklimatet i Värmland"

Etablera företag

I Sunne är det nära till människor. Det gör ditt företagande effektivt och möjligheten till påverkan stor. Tetra Pak, Rottneros och Helmia är de största företagen. Alla företag hittar du i företagsregistret under mer information här nedanför.
Läs mer om hur vi jobbar med etablering

Vi hjälper dig

Har du idéer och vill starta eget företag. På näringsliv ser vi till att du får träffa alla nödvändiga kommunkontakter inom en vecka.
Till sidan om Stöd och rådgivning
Kontaktinformation hittar du längst ned på den här sidan

Tillstånd och regler

Som företagare behöver du veta vilka tillstånd och regler som gäller. Vi har samlat regler, tillstånd och tillsyn för näringsliv och information om nödvändiga anmälningar eller registreringar.
Till Tillstånd, regler och tillsyn

Lediga jobb och studier

Näringslivet växer och arbetsmarknaden är god i Sunne. Här finns också goda studiemöjligheter för dig som vill höja din kompetens, eller skaffa dig en utbildning från grunden. Här finns både stora och små arbetsgivare i en rad olika branscher.
Här hittar du alla lediga jobb hos oss

Lär känna Sunne kommun

Sunne lär du känna bäst på plats. Här upplever du Värmland när det är som bäst, på en plats som lever med devisen att allt är möjligt. I Sunne har du nära till allt och kan förena näringsliv och arbete med fritid, kultur och närhet till naturen.
Fakta om kommunen, Inflyttarservice och nyhetsbrev