6-7 augusti pågår gatukonstfestivalen Artscape i Sunne. Bland annat ska tre internationellt kända gatukonstnärer måla jättelika muralmålningar på tre husväggar i centrala Sunne. Kulturveckan i Sunne pågår 5-13 augusti.

Allmänheten är inbjuden att tillsammans med erfarna konstnärer skapa permanenta konstverk. 

Workshopen i Sunne är söndag den 6 augusti 10.00-15.00. Ingen förkunskap behövs och alla åldrar är välkomna!  7 augusti jobbar konstnären vidare och färdigställer arbetet.

Husgavlarna som ska målas i Sunne är Intersportgaveln på Badhusgatan, gaveln på huset vid Ica på Storgatan och gaveln till huset där Handelsbanken ligger på Teatertorget.

Konstnärerna som kommer till Sunne:
Vexta från Australien
Vexta, “The Neon Nomad”, är en rutinerad gatukonstnär som gjorde sitt namn i Melbourne i den första vågen av gatukonst för tio år sen. Hon är nu baserad i New York. Vexta har en imponerande CV som du kan ta reda på mer om via länkarna under rubriken Länkar.

Tatiana Suarez  från USA
Tati Suarez är en spännande konstnär från Miami. Drömsk surrealism med mörka undertoner och gammeldags naiva illustrationsreferenser är ett sätt att beskriva hennes färgstarka stil. Som amerikan med rötter i Sydamerika använder hon sin magiska låtsasvärld full av mytologi till att kommentera USAs och sin egen situation. Mer information om Tatiana Suarez hittar du under rubriken Länkar.

Captain Kris
Fakta om Captain Kris: Se under rubriken Länkar.

Gatukonstfestivalen genomförs i minst tio av Värmlands kommuner: Arvika, Forshaga, Filipstad, Grums, Karlstad, Munkfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng. Artscape är även värd för en del kringarrangemang under festivalperioden, bland annat ett konstnärssamtal och en paneldiskussion.

ARTSCAPE 2017 VÄRMLAND genomförs med ekonomiskt stöd från kommunerna, Region Värmland och PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Några exempel på gatukonst:

Kontakt

Tuula Dajén
Kulturchef
E-post: tuula.dajen@sunne.se
Tel: 0565-163 98, 070-395 42 20
Besök: Nya biblioteket
Adress: 36 Kulturkansliet 686 80 Sunne